top of page

5 redenen waarom een werkgeluk coach zinvol is voor jou.

Je speelt wel eens met het idee om een coach in te schakelen zodat je je loopbaan en werkgeluk eens onder de loep kan nemen, maar je twijfelt nog. Lees deze 5 redenen waarom het zinvol voor jou is om een werkgeluk coach in te schakelen.Reden 1: Je voelt al een tijd minder werkplezier en voldoening, maar je weet niet wat je er mee moet.

 

Als je al een langere periode merkt dat je niet de energie van je werk krijgt die je eerder wel had, of waar je op had gehoopt is dat natuurlijk niet fijn. Werk moet wel enigszins leuk zijn en voldoening geven. Het is niet de bedoeling dat je steeds twijfelt over je werk. De vraag is alleen, wat kun je doen met dit gevoel?

 

Een werkgeluk coach kan je helpen inzicht te krijgen in de gedachtes en gevoelens die je hebt. Als dat helder is, maak je samen een plan wat de volgende stap voor jou kan zijn om weer met meer werkgeluk aan de slag te kunnen.

 

Reden 2: Je bent klaar met het eindeloos zoeken naar vacatures, zonder resultaat.

 

Ben je dagelijks aan het scrollen op verschillende vacaturesites? Heel soms zie je wel wat leuks, maar er is zoveel aanbod. Wat vind je eigenlijk leuk, waar zoek je naar? Er zijn veel sites waar je je kunt inschrijven en waar dagelijks nieuwe vacatures op geplaatst worden.


Wanneer je niet goed weet wat je zoekt, kan het best demotiverend zijn om daar je zoektocht te beginnen. Je kunt wel naar een jobcoach gaan, maar die koppelt je enkel aan de juiste vacatures. Maar dan sla je een stap over, want wie ben jij en wat past er bij jou? Dat heeft dus ook geen zin, want dan weet je nog niet welke vacatures je moet zoeken.

 

Met een werkgeluk coach ga je samen op zoek naar wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en wat belangrijk voor jou is in een baan. Op die manier heb je een richting waarin je kunt gaan zoeken en is de kans groter dat je op de juiste vacatures uitkomt.

 

Reden 3: Je durft het gesprek nog niet aan te gaan bij je leidinggevende, omdat je niet goed weet wat je wilt.

 

Er komt een moment waarop je met je leidinggevende wilt bespreken dat je niet helemaal meer op je plek zit. Maar waar ga je het over hebben als je zelf al niet weet wat je wilt en wat je nodig hebt om weer met meer voldoening aan de slag te kunnen?

 

Het is waardevol om eerst met een werkgeluk coach te onderzoeken waarom je niet meer gelukkig bent in je huidige functie. Het nut van een werkgeluk coach is dat deze je ook kan helpen in het vinden van helderheid wanneer je twijfelt of je een nieuwe baan moet zoeken of niet. Of wanneer je graag bij je huidige werkgever wilt blijven, om te weten te komen wat jij nodig hebt om weer met meer werkgeluk aan de slag te gaan.

 

Reden 4: Je hebt al zoveel interessetests gemaakt, je bent er inmiddels wel klaar mee.

 

Je kent ze wel, de interessetests en beroepskeuzetests die online te vinden zijn. Die heb je vast wel eens ingevuld en misschien zelfs meer dan een keer. Of je bent bij een loopbaancoach of jobcoach geweest die jou een test heeft laten invullen. In de hoop dat de uitslag van deze tests je kunnen vertellen wat bij je past en wat je moet doen. Toch valt de uitslag vaak tegen en is het vrij algemeen. Eigenlijk heb je er niet zoveel aan, behalve dat het je twijfels bevestigt dat je het toch niet zo goed weet.

 

Wanneer je met een werkgeluk coach aan de slag gaat, ligt de focus echt op jou. Een werkgeluk coach gaat met je aan de slag om jouw kwaliteiten, wensen, drijfveren en belemmeringen naar boven te halen. Een coach staat buiten jouw leven en kan daarom onbevooroordeeld met jou aan de slag gaan. Diegene kan jou begeleiden en stimuleren om wat in jou zit, naar boven te halen. En ook helpt het als een soort stok achter de deur, om in de actie te komen. Want zonder actie, gaat er natuurlijk niets veranderen!

 

Reden 5: Je wilt zeker zijn van je zaak, voordat je overgaat tot het maken van grote beslissingen.

 

Wanneer je voelt dat je grote beslissingen moet gaan maken om weer lekker aan het werk te kunnen, is het wel zo prettig om eerst vooronderzoek te doen zodat je goed beslagen ten ijs komt.

 

Want zeg nou eerlijk, bij een grote beslissing zoals het kopen van een huis of auto, begin je ook eerst met het doen van vooronderzoek. Je vraagt anderen naar hun ervaringen, je zoekt online informatie op en bovenal heb je een eisen- en wensenlijstje waar het aan moet voldoen. Je steekt er dus best wat tijd en energie in, voordat je daadwerkelijk overgaat tot de aankoop.

 

Dat zou voor je baan niet anders moeten zijn, toch? Je wilt immers eerst weten wat je wensen en eisen zijn voordat je aan je zoektocht kunt beginnen en weloverwogen beslissingen kan nemen. Er zijn veel factoren die maken of een taak, functie of organisatie wel of niet bij je past.

 

Een werkgeluk coach is nuttig om jou te helpen deze factoren inzichtelijk te krijgen. Zodat je weet waar je nu staat, wat je wilt, hoe je dat wilt en wat ervoor nodig is om daar te komen. En ook is een werkgeluk coach fijn om mee te kunnen sparren, zodat je uiteindelijk een beslissing kunt nemen, vanuit een sterk gevoel, vanuit rust en vertrouwen.

 

Schrikken de kosten voor een werkgeluk of loopbaan coach je af? Besef dan, dat als je eenmaal jouw persoonlijke zoektocht aangaat samen met een coach, je dit je leven lang gaat helpen. Want als je eenmaal weet wie je bent en wat belangrijk voor je is, en je durft hier ook naar te gaan handelen, gaat dit je op meer vlakken in je leven helpen. En ook niet eens alleen op dit moment. Het is dus zeker zinvol om een werkgeluk coach in te schakelen.

 

Kan jij wel een werkgeluk coach gebruiken? Neem contact met me op om vrijblijvend kennis te maken, ook als je nog twijfelt. Zodat we samen kunnen kijken wat je nodig hebt op dit moment en hoe ik je kan helpen in jouw zoektocht naar werkgeluk.0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page